Haalbaarheidsfactor:
dummy-proof: volg de stappen ;)
challenge-proof: maak je flatbread & yoghurtvinaigrette zelf
Deze salade kan zonder de kip ook perfect als side-dish bij een gezellige BBQ
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-56xmvc’]
[av_image src=’https://www.versleverancier.be/wp-content/uploads/venkel-wortel-avocado-600×450.jpg’ attachment=’7857′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-kdg0qpcz’ admin_preview_bg=”][/av_image]
[/av_one_half]
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-4rr2y0′]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kdg0diyn’ admin_preview_bg=”]
Materialen:
- braadslee (kies je voor volledig kip) – anti-aanbakpan (kies voor kipfilets)
- vuurvaste schaal voor maïs – *je kan ook maïs uit blik gebruiken en dan heb je dit niet nodig
- mandoline – *niet voorhanden? gebruik een dunschiller gebruiken of fijn snijden met een keukenmes
- grote kom om de groentjes te mengen
- oven & fornuis
- keukenmes
- snijplank
Ingrediënten:
- venkel
- wortels
- avocado
- sla
- kip op zijn geheel of kipfilets
- kippenkruiden
- gezouten boter voor bij de maïs
- witte yoghurtdressing (je kan deze ook zelf maken)
- flat bread (je kan deze ook zelf maken)
- geroosterde cashewnoten
- peper
- zout
- olie
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-2gcw8o’]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kdg07aci’ admin_preview_bg=”]
Let’s do this
- Kruid de kip op zijn geheel met kippenkruiden, olie – zet in een braadslee in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 1H | *tip: maak het jezelf gerust gemakkelijk en koop kipfilets – kruiden bakken & klaar :)
- Neem de maïs & leg hier wat stukjes gezouten boter op – zet maïs gedurende 30min. mee in de oven.
- Schil de wortels *tip: heb je een bussel jong wortels dan hoef je deze niet eerst te schillen
- Neem bij voorkeur een mandoline: Maak fijne plakjes van de venkel & wortel – doe deze bij voorkeur in een kom met ijskoud water
- Snij de avocado open & haal de pit eruit – snij in blokjes van ongeveer 2cm
- Haal tussendoor regelmatig de kip uit de oven & overgiet deze met het braadvet dat je vindt in de braadslee (aroseren – als je op zoek bent naar een chic woord)
- Snij de sla los van de krop en spoel deze in een gootsteen met water – laat vervolgens uitlekken of zwier met een slazwierder
- Haal na 30minuten de maïs uit de oven & snij de maisstukjes van de kolf
- Giet het water af van de venkel & wortel door een vergiet en laat even uitlekken
- Meng de maïs, venkel, wortel, avocado… voeg wat olie, peper & zout toe en meng gedurende een minuut onder elkaar
DRESSEREN MAAR:
- Neem een toffe schaal en leg op de bodem wat witte yoghurtvinaigrette – benieuwd hoe je zelf een eenvoudige lekkere yoghurtdressing kunt maken? Bekijk dan het filmpje binnenkort
- Bedek de bodem met fris gewassen & uitgelekte sla – leg hierop de mengeling van maïs, venkel, wortel, avocado
- Haal de kip uit de oven en versnijdt deze in breedte – telkens 2cm
- Werk eventueel af met wat geroosterde cashewnoten, wat extra olie, peper & grof zout
- Serveer hierbij het flat-bread – je kan dit kopen in de supermarkt of in 1,2,3 thuis zelf maken met onderstaand recept (binnenkort te zien)